Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus hoitaa elinkeinoja, työvoimaa, osaamista koskevia asioita Etelä-Pohjanmaan alueella sekä liikenne- ja ympäristöasioita Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella.

ELY-keskus on avoinna arkisin klo 8.00–16.15

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen puhelinvaihde: 0295 027 500
Puhelun hinta on soittajalle oman operaattorin sopimuksen mukainen.

Viraston sähköpostiosoite: kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi
Viestintä: tiedotus.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus toimii kolmessa toimipisteessä

Seinäjoen toimipaikka
Käyntiosoite: Alvar Aallon katu 8
Postiosoite: PL 156, 60101 Seinäjoki

Vaasan toimipaikka
Käyntiosoite: Wolffintie 35
Postiosoite: PL 262, 65101 Vaasa

Kokkolan toimipaikka
Käyntiosoite: Pitkänsillankatu 15
Postiosoite: PL 77, 67101 Kokkola

 Seinäjoen toimipaikka
Seinäjoen toimiston pääovi.

Vaasan toimipaikka
Valtion virastotalo Vaasassa.

Kokkolan toimipaikka

Kokkolan toimipaikan sisäänkäynti.

6 thoughts on “Yhteystiedot

  • Kiitos Jari Ranta palautteestasi. Alla näet johtavan vesitalousasiantuntija Katja Haukilahden vastauksen:
   ”Kuorasjärvellä on tänäkin keväänä tehty normaali säännöstelyluvan mukainen kevätalennus. Vedenpinta on keskimääräisellä tämän ajankohdan korkeudella tällä hetkellä. Lunta on onneksi sen verran, että eiköhän järvi nouse keväällä normaalille kesätasolle.”

   Tykkää

 1. Liittyen Kuorasjärven vesitilanteeseen. Ympäristökeskuksen sivuilta seurannut kevään ja kesän ajan vedenpinnan korkeutta. Jäät sulavat ja vedenpinta hyvällä korkeudella jopa vähän korkeammalla kuin täytyisi. Kuinka silti siinä onnistutaan kun kesä tulee, että pohjoispäädyn rannoilta vesiraja pakenee monta metriä? Monta kesää putkeen sama juttu. Eikö asialle yksinkertaisesti voi tehdä mitään? On ollut kuivia kausia kesällä 2020 mutta voitaisiinko niihin ennakoida jo keväällä ja pitää vettä järvessä vähän normaalia korkeammalla? Siinä kärsii järvi, joka muutenkin matala ja sen rannoilla olevat asukkaat ja mökkiläiset. Ei hirveästi ole järvestä virkistyskäyttöön jos joudut suoraan sanoen kantamaan soutuveneen 100m rannasta.

  Tykkää

  • Kiitos kommentistasi, Jukka. Tässä johtavan vesitalousasiantuntija Katja Haukilehdon vastaus:

   ”Tämä ja kaksi edellistä kesää ovat olleet poikkeuksellisen kuivia Etelä-Pohjanmaalla. Haihtuminen järvestä saattaa laskea vedenpintaa lämpiminä kesäpäivinä lähes sentin vuorokaudessa. Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan säännöstellyt järvet ovat noin 5-45 cm ajankohdan keskiarvoja alempana, Kuorasjärven pinta on nyt 10 cm ajankohdan keskiarvoa alempana. Kuiva maaperä on imenyt viime aikojen sateet eivätkä sateet ole juuri ollenkaan näkyneet vesistöissä. Vettä ei ole mistään saatavissa, jos ei sada ja haihtuu kovasti. Kuorasjärvestä luvanmukainen minimijuoksutus on normaalisti 100 l/s. Jos on hyvin kuivaa, voidaan juoksutusta tästäkin pienentää. Tänä ja viime kesänä juoksutus on ollut lähes koko ajan vain noin 40-50 l/s. Tämä minimijuoksutus laskee pintaa noin isossa järvessä huomattavasti vähemmän kuin haihdunta. Kuorasjärvi pyritään nostamaan lähelle ylärajaa vielä tänäkin kesänä, jos vain tulovirtaamaa saadaan on sen verran, että se riittää nostamaan pinnan. Keväällä järven kevätalennus tehtiin poikkeuksellisen pienenä lumen vähäisen määrän vuoksi ja veden pinta oli huhtikuussa normaalia korkeammalla.”

   Tykkää

 2. Mistähän johtuu Hirvijärven alhainen vedenkorkeus? Ei kai tämä vuosi ole mitenkään poikkeuksellisen kuiva ollut? Voisko juoksutusta vähentää tms.? Jos ei vedenpintaa saa mitenkään pysymään lähellä normaalitasoa niin voisitteko ystävällisesti järjestää lähellä voimalaa olevan veneenlaskupaikan ruoppauksen? Nyt on mahdotonta laskea venettä trailerilla järveen mistään. Tuolla olisi hyvä betoniramppi mutta veden pohja ei laske rampin jälkeen tarpeeksi jyrkästi, joten traileria ei saa tarpeeksi syvälle jotta veneen voisi laskea veteen rikkomatta köliä kiviin. Näin korona-aikaan olisi kiva, että vapaa-ajalla pääsisi veneellä kalastamaan järvelle johon on kalastulupa vielä erikseen hommattuna.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.