”Hanke on alku kaikille” – Nuorten start up -pilotti sai irlantilaisnuoren lähtemään yrittäjän tielle 

Nuorten Start Up -pilotti on hanke, jonka tavoitteena on tukea nuorten alle 30-vuotiaiden ryhtymistä yrittäjäksi. Pilotti käynnistyi 1.11.2022 ja se jatkuu vuoden 2024 loppuun asti. Puolasta kotoisin oleva ja koko nuoruutensa Irlannissa asunut Maksymilian Handkiewicz päätyi hankkeen pariin työhönvalmentajansa kautta.

Kuvassa artikkelia varten haastateltu nuori mies, Maksymilian Handkiewicz, istumassa pöydän ääressä
Maksymilian Handkiewicz sai Nuorten Start Up -pilotista pontta kevytyrittäjyyteen. Hänen mukaansa aloittamiseen tarvitaan vain idea.

Hän löysi Teron ja sanoi, että tämä voisi olla avuksi siinä, mitä minä haluaisin tehdä. Siitä lähtien olemme olleet yhteydessä.

Alun perin Handkiewicz muutti Seinäjoelle töiden perässä. Ennen hanketta hän ei tiennyt mitään yrityksen perustamisesta, sen pyörittämisestä tai edes mistä aloittaa.

En tiennyt, mitä jotkin yrityssanat tai liiketoimintamallit tarkoittivat, hän taustoittaa.

Hänen mukaansa opastus, jota pilotin projektipäällikkö Tero Eklund antoi askel askeleelta, sai hyppäämään mukaan hankkeeseen ja kiinnostumaan siitä lisää. Erityisesti hän kertoo saaneensa hankkeen kautta tietoa yritysmaailmasta Suomessa.

Jokainen maa on erilainen, hän kertoo.

Kuvassa Handkiewicz ja Nuorten Start Up -pilotin projektipäällikkö Tero Eklund pöydän ääressä. Eklundilla on edessään tietokone ja hän osoittaa Handkiewiczille paperilta jotain.
Handkiewiczin mukaan hankkeen projektipäällikkö Tero Eklundin ohjauksessa saa hyvän kuvan siitä, mihin suuntaan yrittäjyyden tiellä kannattaa jatkaa.

Ajatuksesta yritysideaksi

Nyt Handkiewicz kertoo ymmärtävänsä yrittäjyyttä myös lainsäädännön näkökulmasta. Hänen mukaansa hankkeessa voi aloittaa täysin tyhjästä.

Ei ole väliä, jos olet aloittelija tai olet jo päässyt alkuun ja haluat saada palautetta. Hanke on alku kaikille.

Handkiewiczin mukaan aloittamiseen tarvitaan vain idea. Hänen oma ideansa sai alkunsa ääninäyttelijöiden ihailusta.

Halusin tehdä jotain vastaavaa. Mielestäni se, että yrittää saada elannon käyttämällä omaa ääntään, oli siisti ajatus.

Hankkeen kautta ajatus täsmentyi Handkiewiczin mukaan yritysideaksi. Nyt hän tuottaa ääninäyttelypalveluita esimerkiksi mainoksiin, peleihin ja elokuviin kevytyrittäjänä. Tulevaisuudessa Handkiewiczin haaveena on pystyä elättämään itsensä yrittäjänä ja ääninäyttelijänä.

Hankkeeseen voi hakea mukaan vielä syyskuun loppuun asti.

Lue lisää hankkeesta ja hakemisesta osoitteesta www.ely-keskus.fi/nuorten-start-up-pilotti

Kuvassa tekstin kirjoittaja Emma Takalo

Emma Takalo
Viestinnän harjoittelija
Yrityspalvelut

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.